top of page
369671788_290464003968948_2345383554133755019_n.jpg

Om Eurasieren

Før du kjøper valp fra oss, ønsker vi at du setter deg godt inn i det ansvaret det er å anskaffe seg en valp. Å ha en valp i hus krever mye tid, jobb og tålmodighet. Å anskaffe seg en valp burde være godt gjennomtenkt og planlagt. Hva kan du tilby av tid, omsorg, aktiviteter, sosialt miljø, stell, plass osv? Når du står overfor valg av rase, er det viktig å sette seg inn i om dette er en type hunderase som passer til det livet du lever. Kan du tilby valpen et miljø som passer rasens behov? Kunnskap om rasen er derfor viktig for å gi valpen et godt hundeliv.

Eurasier

Vi vil etter våre erfaringer beskrive eurasieren som en lojal og rolig følgesvenn, som passer godt som familiehund. 

Eurasieren er kjent for sitt vakre utseende. Den har en tykk mellomlang pels, som kan komme i en rekke forslkjellige farger. Eurasier er en mellomstor, robust og muskuløs hund i gruppen spisshunder. Den har et kileformet ulveaktig hodet, og bustete hale som krøller seg over ryggen.

Rasen går for å være rolig, selvsikker og godt ballansert. Den er svert tilpassningsdyktig, og trives best når den kan være med familien sin over alt. Eurasieren er våken og oppmerksom, uten å være høylytt. 

Rasen passer for personer som ønsker seg en følgesvenn, hvor den får være med på det meste. Eurasieren trenger nær kontakt med familien sin og en forståelsesfull, positiv og konsekvent eier. Den vil gjerne følge deg på alle dine aktiviteter. Eurasieren knytter sterke bånd til familien sin, men kan virke rolig og lite interessert i fremmede. Den kan være resevert, men skal allikevell ikke være nervøs eller agressiv. 

Eurasieren trenger moderat med mosjon, og er ikke en veldig aktiv rase. Den har allikevel behov for daglig stimuli og mosjon for å være sunn og lykkelig.

Rasen er intelligent og lærevillig, men kan også være sta og sensibel med sin egen vilje. De har også en sterk individuell personlighet. Eurasieren kan fort virke som sin egen herre, pga. sitt rolige og selvsikre vesen. Om man oppdrar dem med kjærlige tydelige grenser, tillit og respekt, så finnes det få muligheter for hva man kan lære sin eurasier. 

Den er allikevel ikke en utpreget brukshund, men har en utrolig evne til å tilpasse seg de aktivitetene og den livssituasjonen den lever i.

Eurasieren er en meget sosial rase, som missliker å være alene. 

I en Eurasier får du en selvsikker, rolig, oppmerksom og tilpassningsdyktig familiehund. Den er utrolig lojal mot flokken sin. Med gjennsidig tillit, respekt, konsekvente grenser og kjærlighet, får du en trofast følgesvenn for livet.

Vi anbefaler deg å lese mer om rasen på lenkene nederst på siden.

Helse

Eurasieren er en forholdsvis frisk rase med lite helseproblemer. 

Allikevel kan det i enkelte tilfelle forekomme div. helseplager. Om du ønsker mer informasjon om dette kan du lese mer på raseklubbens sider.

Eurasierklubben

Vi vil anbefaler alle til å melde seg inn i Norsk Eurasierklubb. Her finner en alltid oppdaterte informasjoner.

Litt om historien

Rasen ble avlet frem av en tysker med navn Julius Wipfel. 

Det første kullet med keeshund/chow-chow ble født så tidlig som i juni 1960. Etter noen generasjoner fant man det nødvendig å krysse inn nytt blod for å utvide arvematerialet, samt større eleganse i kroppsbygningen og bevegelsesmønsteret og en bedret fertilitet. Samojed ble krysset inn i 1972. Gjennom krysning av disse tre rasene, og med avlsmål om å få en sunn og funksjonell familiehund fikk man fram dagens Eurasier. Det ble søkt om anerkjennelse av rasen i den tyske kennelklubben (VHD) allerede i 1973, under navnet wolf-chow, men dette rasenavnet ble ikke godtatt. De ble tilslutt enige om å kalle den Eurasier, etter forslag fra Wipfel. Navnet er meget beskrivende, siden rasen har europeisk og asiatisk avstamning, og med dét navnet ble den godkjent i Tyskland.

Rasens internasjonale godkjenning ble gitt av FCI (The Fédération Cynologique Internationale) 06.01.1994.

bottom of page